feedback

alerta

Avand in vedere volumele mari de expeditii estimate pentru acest sfarsit de an, din 18.11.2016 FAN Courier suspenda serviciul RED CODE pe o perioada nedeterminata. Multumim pentru intelegere.

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

SC FAN Courier Express SRL cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate (utilizatori ai website-ului fancourier.ro., clienti, potentiali clienti, consumatori, potentiali consumatori) in cadrul prezentei Politici de prelucrare a datelor cu caracter personal, aplicabile pentru scopurile listate mai jos.  

Aceasta Politica are aplicabilitate asupra tuturor dispozitivelor utilizate in scopul accesarii website-ului fancourier.ro, dispozitive de tip smartphone, tableta. In cazul in care nu sunteti de acord cu termenii si conditiile legate de utilizarea acestora (expuse in acest document din punct de vedere al protectiei datelor cu caracter personal dar si in documentele Conditiile Generale,  Politica de Confidentialitate din punct de vedere al informatiilor confidentiale, drepturi de autor, etc.), va rugam sa nu utilizati site-ul www.fancourier.ro .

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, SC FAN Courier Express SRL administreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, in contextul vizitarii site-ului si achizitionarii serviciilor SC FAN Courier Express SRL sub brand-ul: FAN Courier.

Prin bifarea faptului ca sunteti de acord cu Conditiile Generale si Politica de prelucrare a datelor cu caracter pesonal sau, dupa caz, prin continuarea utilizarii site-ului si serviciilor noastre ulterior parcurgerii aceste Politici, sunteţi de acord cu aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal. 

 

  1. Scopurile pentru care colectam si prelucram datele dvs. cu caracter personal

SC FAN Courier Express SRL colecteaza si prelucreaza datele dvs. cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri de prelucrare: 

  1. Administrarea, imbunatatirea si realizarea serviciilor furnizate de site-ul www.fancourier.ro 
  2. Activitati comerciale de vanzari servicii, cuprinzand realizare, administrare si dezvoltare vanzari de servicii pe website-ul www.fancourier.ro, administrarea conturilor clientilor, cercetare / studii de piata, statistica. 
  3. Reclama, marketing si publicitate, activitati de promovare a serviciilor SC FAN Courier Express SRL, desfasurarea campaniilor promotionale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmarire si monitorizare a vanzarilor de servicii si comportamentului consumatorului. 
  4. Activitati de post-vanzari, cuprinzand servicii de relatii cu clientii, informarea utilizatorilor/ clientilor privind evaluarea serviciilor oferite (inclusiv evaluarea serviciilor pe website-ul www.fancourier.ro),  imbunatatirea calitatii serviciilor de reparatii si intretinere a produselor comercializate prin activitatea desfasurata in cadrul serviciului Call Center; efectuarea interventiei de service, inlocuiri de produse.
  5. In scop probatoriu in legatura cu activitatile de mai sus si de arhivare. 

 

  1. Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucram

Pentru realizarea scopurilor de mai sus prelucram urmatoarele categorii de date cu caracter personal:

  1. Pentru administrarea, imbunatatirea si realizarea serviciilor furnizate de site-ul www.fancourier.ro:
    – nume, prenume, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail, data si locul nasterii, informatii tehnice cu privire la dispozitivul vizitatorului – locatia acestuia, adresa IP, tipul de echipament hardware, informatii in legatura cu intervalul orar precum si data la care a fost folosit website-ul fancourier.ro, alte informatii care rezulta din folosirea aplicatiilor de tip Cookies; Pentru mai multe informatii legate de cookie-uri, va rugam consultati Politica privind utilizarea cookie-urilor disponibila in website.
  2. Pentru activitati comerciale de vanzari de servicii, cuprinzand realizare, administrare si dezvoltare vanzari, inclusiv vanzari online pe website-ul www.fancourier.ro, administrarea conturilor clientilor, cercetare / studii de piata, statistica:
    – nume, prenume, adresa (domiciliu/resedinta), cod numeric personal, e-mail, data si locul nasterii, adrese de livrare.
  3. Pentru reclama, marketing si publicitate, activitati de promovare a serviciilor SC FAN Courier Express SRL, desfasurarea companiilor promotionale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentului consumatorului.
    – nume si prenume, data si locul nasterii, telefon/fax, e-mail, adresa(domiciliu/resedinta),  obisnuinte/ preferinte/ comportament. – in plus, SC FAN Courier Express SRL prelucreaza date constand in codul numeric personal si seria si numarul actului de identitate strict pentru identificarea castigatorilor campaniilor promotionale (daca este cazul ca acestea sa aiba loc) si pentru conformarea cu cerintele legislatiei fiscale. De asemenea, unele din aceste date sunt necesare ca indentificator unic al persoanei in functie de tipul concursului/promotiei/aplicatiei/jocului la care participa.
  4. Pentru activitati de post-vanzari, cuprinzand servicii de relatii cu clientii, informarea utilizatorilor/ clientilor privind evaluarea serviciilor oferite de SC FAN Courier Express SRL, imbunatatirea calitatii serviciilor in cadrul serviciului Call Center:
    – nume si prenume, data si locul nasterii, telefon/fax, e-mail, adresa (domiciliu/resedinta), voce, obisnuinte/preferinte/comportament, alte date care rezulta din evaluarea produselor de catre clienti.– in plus, SC FAN Courier Express SRL prelucreaza date referitoare la: cod numeric personal, serie si numar act identitate, date bancare, doar pentru situatiile in care intervin inlocuiri de Servicii.
  5. In scop probatoriu in legatura cu activitatile de mai sus si de arhivare: stocarea de date cu caracter personal mentionate la scopurile de mai sus in vederea mentinerii evidentelor legate de activitatile desfasurate, pentru protejarea drepturilor in justitie si exercitarea altor drepturi conform legii si contractelor incheiate, indeplinirea eventualelor cerinte de arhivare, in acord cu dispozitiile legale.
    Datele cu caracter personal care beneficiaza de un regim special de protectie cum ar fi codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, vor fi colectate si prelucrate in conditii limitative si in concordanta cu dispozitiile legale pentru asigurarea respectarii regulilor aplicabile in domeniul protectiei datelor cu privire la acestea. Furnizarea datelor cu caracter personal este necesara pentru ca SC FAN Courier Express SRL. sa realizeze activitatile listate conform celor de mai sus. Un refuz din partea dvs. de a ne furniza aceste date ar putea atrage imposibilitatea din partea SC FAN Courier Express SRL. de a va furniza respectivele servicii, informatii, de a raspunde solicitarilor dvs. sau de a realiza orice alte activitati din cele listate mai sus.

 

  1. Cui dezvaluim datele dvs. cu caracter personal

In vederea realizarii unuia sau mai multor scopuri din cele mentionate mai sus, SC FAN Courier Express SRL poate dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal urmatoarelor categorii de destinatari:

– partenerilor contractuali ai SC FAN Courier Express SRL (cum este cazul companiilor cu care SC FAN Courier Express SRL se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare),

– furnizori de servicii (de marketing, servicii de plata / bancare sau alte servicii), inclusiv entitati care asista SC FAN Courier Express SRL in prelucrarea de date in calitate de imputerniciti, asiguratori, autoritati publice (Parchet, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului), in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate, altor companii din acelasi grup cu SC FAN Courier Express SRL precum si dvs. ca persoana vizata in contextul exercitarii dreptului dvs. de acces.    

Datele inregistrate de FAN Courier nu se vand catre terti si sunt folosite doar in scopul imbunatatirii serviciilor FAN Courier.

  1. Prin citirea prezentei Politici ati luat la cunostinta de faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv: 
  • de a fi informati cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, conform legii;
  • de acces la datele dvs. cu caracter personal;
  • de interventie asupra datelor dvs. cu caracter personal;
  • de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat;
  • de a va opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati rectificarea, actualizarea ori stergerea datelor in conditiile  legii – in cazul datelor cu caracter personal prelucrate pentru scopuri de marketing direct, acest drept poate fi exercitat oricand, in mod gratuit si fara justificare;
  • de a va adresa justitiei in cazul in care s-au constatat incalcari ale legislatiei in materie.

Va puteti exercita aceste drepturi trimitand un e-mail catre SC FAN Courier Express SRL prin accesarea formularului de contact la adresa fancourier.ro/contact sau ne puteti scrie la urmatoarea adresa de posta: sos. Fabrica de Glucoza, nr. 11C, sector 2, Bucuresti  sau de e-mail juridic@fancourier.ro

Puteti sa va opuneti oricand si fara justificare, prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre SC FAN Courier Express SRL. (prin accesarea formularului de contact la adresa fancourier.ro/contact/ sau la adresa de posta: sos. Fabrica de Glucoza, nr. 11C, sector 2, Bucuresti  sau de e-mail: marketing@fancourier.ro ), a unei solicitari scrise, datate si semnate in acest sens. In acest caz, solicitarea dumnevoastrava fi inaintata catre departamentul specializat al SC FAN Courier Express SRL; este posibil sa primiti un mesaj prin care se confirma ca optiunea dumneavoastra a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.  

  1. Prevederi speciale legate de minori 

SC FAN Courier Express SRL nu urmareste in activitatile sale de prelucrare de date, prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor. O atentie deosebita se acorda pentru a se asigura ca orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizeaza in conformitate cu cerintele legale si in cazuri strict determinate.

SC FAN Courier Express SRL nu realizeaza activitati promotionale de marketing direct fata de minori.  

Minorilor care nu au implinit varsta de 14 ani nu li se permite solicitarea de servicii sau orice comunicatii pe site-ul SC FAN Courier Express SRL, ori participarea la concursuri sau campanii ale SC FAN Courier Express SRL, decat daca aceasta se realizeaza in numele minorului de catre reprezentantul legal sau tutorele minorului in cauza, conform legii.  

Minorii care au implinit varsta de 14 ani pot achizitiona produse sau servicii si solicita si primi comunicatii de la SC FAN Courier Express SRL numai daca au acordul reprezentantului sau tutorelui legal, conform legii.

De asemenea, orice persoana care ne furnizeaza datele personale prin intermediul site-ului sau alte aplicatii sau dispozitive acoperite de aceasta Politica garanteaza ca este major, respectiv are capacitate deplina de exercitiu.

Orice colectare sau prelucrare de date cu caracter personal ale minorilor se va realiza numai in conditiile legii, si avand in vedere cele de mai sus.

  1. Durata prelucrarii datelor 

va fi determinata in general de momentul exercitarii dreptului dumneavoastra la opozitie, in conditiile art. 15 alin. 2 din Legea nr. 677/2001. Exceptie: Pentru datele  declarate in cadrul serviciului call center, durata prelucrarii datelor este de 5 ani, ca regula, sau pana la exercitarea dreptului de opozitie. De asemenea, SC FAN Courier Express SRL poate stoca datele cu caracter personal pe o astfel de durata mai indelungata, in scop probatoriu si de arhivare.

Totodata, stocarea datelor personale pentru o perioada mai indelungata de timp se poate realiza pentru realizarea de statistici, imbunatatirea serviciilor, administrarea conturilor clientilor, cercetare / studii de piata.

  1. Alte informatii

Va rugam sa verificati la fiecare utilizare a website-ului nostru prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru a fi tot timpul informati in legatura cu aceasta. 

La incheierea operatiunilor de prelucrare, datele inregistrate vor putea fi transferate, integral ori partial, oricarei alte persoane juridice cu respectarea legislatiei speciale in vigoare, in conditiile in care acestea vor fi folosite in scopuri similare cu cele prevazute in acest document.

Pentru inregistrarea eronata a datelor personale cauzata de softul de indexare a datelor, SC FAN Courier Express SRL nu isi asuma nicio responsabilitate.   

Va semnalam faptul ca niciun program de securizare a informatiilor nu este infailibil.